13 apr

ROMI Laundry Solutions trakteert VIVES studenten op verrassend bedrijfsbezoek

Een bezoek achter de schermen van ROMI Laundry Solutions? De  studenten hotelmanagement van de VIVES Hogeschool in Brugge waren op 31/03/2017 voor het 2e jaar op rij te gast in onze hoogtechnologische wasserij in Wetteren. Samen met hun docente housekeeping volgden ze een hele voormiddag de flow van het linnen van vuilzone tot expeditie.

Waarom een bedrijfsbezoek?

Wat is theorie zonder praktijk? De 12 VIVES – studenten hotelmanagement leren de knepen van het vak housekeeping onder leiding van hun ervaren docente Marieke Van Ghyseghem. Als Executive Housekeeper van het Ghent Mariott Hotel weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om de theorie te toetsen met de praktijk. Bad -, bed- en tafellinnen moet je voelen, het reinigingsproces ervan moet je live meemaken.

Het programma van een leerrijke voormiddag

Thomas Van Eeckhoudt, CEO van ROMI Laundry Solutions, verwelkomde de studenten ’s ochtends met een heerlijk ontbijt en een presentatie over de missie en de 4 pijlers van ROMI: kwaliteit, flexibiliteit, duurzaamheid en innovatie.

Vervolgens was het tijd voor het echte werk: een bezoek aan de productie van ROMI Laundry Solutions. Ze bezochten de volledige wasserij: van de vuilzone tot de expeditie. Op die manier maakten ze kennis met het hele was-, droog- en strijk-, vouw- en verpakkingsproces.

Een kritische blik

Wat ons betreft is de toekomst van de professionele housekeepers verzekerd. De studenten waren namelijk heel aandachtig en stelden gerichte vragen. Zo merkten zij terecht op dat sommige klanten het natte badgoed niet gescheiden van het bedlinnen houden. Dit kan mogelijks contaminatie op het bedlinnen veroorzaken met onherstelbare schade tot gevolg. ROMI Laundry Solutions investeert in het volledige linnen voor haar klanten. Het is dan ook onze verantwoordelijkheid om onze klanten hiervoor te sensibiliseren.

De reacties

De studenten bleken vooral gefascineerd door de hoge mate van automatisatie en productiviteit bij ROMI Laundry Solutions. Dankzij onze investeringen in kwaliteit en capaciteit zorgen wij ervoor dat onze klanten dagelijks van onze vlekkeloze service kunnen genieten en dat hun klanten op hun beurt op beide oren kunnen slapen.

We sloten samen onze fascinerende voormiddag af met een groepsfoto en kijken met plezier uit naar de volgende editie!

Wilt u ook van op de eerste rij meemaken hoe uw linnen snel en piekfijn terug in uw linnenkamer belandt? Vraag dan snel uw bedrijfsbezoek aan!